Гледаме документалния HBO Original филм “Наелектризирани пари: Мистерията биткойн” в Max

Глобално разследване за една от най-големите мистерии в интернет от изпълнителния продуцент Адам Маккей


Документалният HBO Original филм “Наелектризирани пари: Мистерията биткойн”, от номинирания за Emmy® продуцент и режисьор Кълън Хобак (HBO Original „Кю: В окото на бурята“), е вече достъпен за стрийминг в Max.

Във филма безстрашният режисьор Кълън Хобак се впуска в една от най-продължителните мистерии в областта на технологиите и финансите: произхода на биткойн и самоличността на неговия анонимен създател Сатоши Накамото. Повече от десетилетие след изчезването на Сатоши, биткойнът заплашва да разруши световния финансов ред, принуждавайки държавите да преразгледат същността на парите, тъй като Сатоши може да се превърне в най-богатия човек на земята. Известен с разкриването на тайни субкултури и движения чрез дигитална криминалистика, Хобак се среща с ключови играчи, открива невиждани досега улики и с чувство за хумор разплита хаотичния произход и стремителния възход на биткойна. “Наелектризирани пари: Мистерията биткойн” предлага вълнуващо, обхващащо целия свят разследване на намеренията на загадъчния изобретател на биткойна, опитвайки се да разкрие кой държи властта - и какво би могъл да направи с нея, ако биткойнът се вплете в ежедневието ни.

HBO Documentary Films представят “Наелектризирани пари: Мистерията биткойн”, продукция на Hyrax Films в сътрудничество с HyperObject Industries и Hello Pictures. Продуцент и режисьор е Кълън Хобак, продуценти са Алина Солодникова, Джеси Дитер и Скот Холройд, а изпълнителни продуценти са Адам Маккей, Тод Шулман, Кълън Хобак и Тейлър Джоунс. За HBO изпълнителни продуценти са Нанси Абрахам, Лиза Хелър и Тина Нгуен.

Документалният HBO Original филм “Наелектризирани пари: Мистерията биткойн” е наличен в онлайн стрийминг платформата Max.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини