Нова детска площадка откри Иво Димов в село Горски извор

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    Кметът на община Димитровград Иво Димов и кметът на село Горски Извор Ангел Георгиев откриха нова детска площадка в едно от най-големите села в община Димитровград. С лисване на менче с вода и здравец символично кметът на общината пожела на децата в Горски извор да ползват площадката със здраве. Детската площадка е на стойност 15 000лв., финансирана по програма ПУДОС.

    Откриването на съоръжението стана по време на традиционния Празник на тиквата, с който в селото отбелязват своя основен поминък - производството на тикви. В програмата на празника имаше фолклорни изпълнения, кулинарни дегустации и традиционната надпревара между производителите за най-голяма, най-дълга и най-оригинална тиква. Победителите в отделните категории бяха отличени с грамоти и награди.
    Вкусни и разнообразни ястия от тиква бяха приготвили местни майсторки и жени от читалищата от общината за днешния празник, а най- добрите от тях получиха грамоти за кулинарното си майсторсто. Отличени бяха и деца, участвали в конкурс за рисунка, отново посветен на тиквата.
    Организатори на Празника на тиквата са кметството в село Горски Извор и НЧ “Пробуда 1896”.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини