Задържаха четирима за притежание на дрога, изкорениха конопена нива

Четирима мъже са пренощували в арестите на Хасково и Димитровград за притежание на наркотици, съобщиха от полицията. Двама мъже на 28 и 24 години са били проверени в областния град. В двамата било открито бяло кристално вещество – пико с грамажи съответно 0,20 и 0,66 грама. „Компания“ в ареста им е правил и 33-годишен от село Царева поляна, проверен в село Жълти бряг с леката си кола „Опел“.

В естествена кухина в багажника на колата е намерена 30 грама суха зелена листна маса – марихуана. Водачът е отказал тест за дрога, за което му е съставен акт. Последвала е проверка и в дома му в родното му село, където се открива още килограм от същата дрога и 3 конопени растения, за които той признал, че е полагал грижи.

В димитровградския арест с мярка на задържане до 24 часа е бил 22-годишен, в когото са открили 0,37 грама канабис, а в дома му още 0,57 грама от същата дрога. Серията от иззет наркотик продължила и в село Минерални бани. В 20 часа криминалисти от управлението в Хасково проверили гориста местност в землището на село Татарево. Там те установили 28 засадени конопени растения с височина до 2,9 метра и 10 кг зелена листна маса, оставена за изсушаване с тегло 10 кг. Видно е, че за растенията са полагани грижи. Последвало е изкореняването им, а останалата марихуана е иззета по образуваното досъдебно производство. Продължава работата по установяване на лицето, полагало грижи за марихуаната.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини