Четири катастрофи през уикенда в Кърджалийско,няма пострадали

Четири са пътните произшествия през последните три дни в областта. Няма пострадали. При нито една от катастрофите не е констатирана употреба на алкохол. 65-годишен водач на товарен „Мерцедес“ на улица в Кърджали не оставил достатъчно странично разстояние, блъснал и съборил крайпътно дърво. 73-годишен с „Опел“ загубил контрол над управлението, излязъл извън платното за движение, преминал през канавка и се блъснал в скат в Кърджали. След отнето предимство са другите две пътни произшествия. На кръстовище в Кърджали 50-годишен с „Мерцедес“ ударил „Фолксваген“. В Момчилград „Фолксваген“, управляван от 24-годишен, се блъснал в „Опел“. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Криминалисти от РУ-Кърджали са установили и задържали мъж, нанесъл щети по лек автомобил „Мерцедес“. На 13 октомври  е бил подаден сигнал, че предната вечер са били спукани четирите гуми и потрошени стъклата на автомобила, паркиран в Кърджали. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Като съпричастен към случая за срок до 24 часа в управлението е задържан 29-годишен. Образувано е досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество.  


Бързо производство е образувано в РУ-Крумовград за шофиране след употреба на алкохол. На 11 октомври около 23,30 часа полицейски служители спрели в Крумовград лек автомобил „Мазда“, управляван от 37-годишен. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,29 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.


 106 ловци са били проверени при съвместна операция на полицейски и горски служители на 12 октомври за редовността на разрешителните за лов, носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини