Съдът промени мярката на сина на Мюмюн Искендер на 5000 лева парична гаранция

Али Мюмюн Али, син на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, вече е с по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция от 5000 лева. Това реши на свое заседание днес Апелативният съд в Пловдив. Али Али е обвинен заедно с баща си и общинския служител Байрям Иляз в организиране и участие в престъпна група с цел злоупотреба със средства от еврофондовете за две къщи за гости в Минерални бани.

Първоначално тримата бяха оставени в ареста в Хасково. Това се случи на 23-ти септември. На 3-ти октомври т.г. Хасковският окръжен съд промени мярката на тримата от постоянен арест на домашен арест.

Прокуратурата обаче протестира освобождаването им от ареста. Домашният арест обаче беше потвърден от Апелативния съд за Мюмюн Искендер и Байрям Иляз. Това се случи на 10-ти октомври т.г. Тогава магистратите отложиха разглеждането на мярката на Али Али заради заболяване на адвоката му.

Днес съдиите от Апелативен съд - Пловдив не просто не уважиха протеста на прокуратурата, но и промениха домашния арест на още по-лека мярка - парична гаранция от 5000 лева. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини