Българин е осъден за измама след разследване на европрокуратурата

Български предприемач е осъден условно от Софийския градски съд за измама при усвояване на европейските фондове след разследване на европейската прокуратура. Присъдата бе произнесена на 30 септември и става окончателна днес.

Съдът е приел за виновен управител на фирма, финансирана от Държавен фонд „Земеделие“ по проект за изграждане на предприятие за преработка на мляко и млечни продукти. Проектът е на стойност 474 000 евро, като управителят на дружеството е следвало да представи по него банкова гаранция за получаване на авансово плащане.

Представената гаранция първоначално е отхвърлена от ДФЗ и управителят на дружеството представя нова. Разследването е установило, че тя е фалшифицирана, за да изглежда така, сякаш е издадена от банката с необходимите за проекта промени. Срещу фалшивата банкова гаранция фирмата е получила авансово заплащане от 50% - 237 000 евро, срещу които обаче не е извършила никакви дейности, се обяснява в съобщението на ръководената от Лаура Кьовеши институция.

Присъдата на А. Р. М. е 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Като осъденият ще трябва да върне обратно и получената от ДФЗ сума по проекта с начислени върху нея лихви.


 

 

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини