24 души са задържани в акцията за купуване на гласове в Хасковско, издирват трима

24 души са задържани, а 3-ма са били обявени за общодържавно издирване вчера в проведената специализирана акция на МВР в Хасковска област, съобщиха от полицията.

Проверени са 1377 души и 1031 моторни превозни средства по линия на пътната безопасност.

Издадени са 105 акта за нарушения, съставени са 142 фиша и 91 електронни фиша. Връчени на водачите са и 32 фиша за нарушения на скоростните режими.

В акцията са извършени проверки на 45 заложни къщи и дружества за бързи кредити, 83 търговски обекта и 16 рискови зони.

Контрабандни цигари, стоки с лого на защитени марки, наркотични вещества и други са иззети вчера в хода на проведената полицейска акция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите и тези с конвенционалната престъпност в Хасковска област. В Любимец полицаите са проверили адрес на улица „Зорница“, собственост на 30-годишна. Намерени са 2120 къса безакцизни папироси. Към къщата е обособен търговски обект – хранителен магазин, за който тя не притежава необходимите документи и разрешения на контролните органи за развиване на търговска дейност. Собственичката няма и регистрирана фирма за дейността и фискално устройство за отразяване на продажбите. Била е задържана до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

В Свиленград също са иззети при акцията цигари без бандерол от дом на улица „Спартак“. Собственикът им е предал 660 къса на служителите с протокол. В дом на същата улица, обитаван от 19-годишен са открити 138 артикула с надпис и лого на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Служители от управлението в Димитровград са конфискували 4200 къса контрабандни цигари след проверка на лек автомобил „Форд“. В колата с водач 46-годишен пловдивчанин са се возили и две негови съгражданки. Папиросите били опаковани в кутии за сокове.

В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метамфетамин и пистолет, за който 31-годишният му собственик не представил документи. В ареста е задържан и 23-годишен, в който при обиск е открито пликче с бяло кристално вещество с тегло 2,45 грама. Проверките достигнали и село Узунджово. В къща, обитавана от 33-годишен са установени двама мъже и жена. При претърсването са намерени 2 грама кокаин и пластмасов буркан със суха зелена листна маса и кашон със същата дрога, с общо тегло 550 грама. Криминалисти от управлението в областния град са извършили проверка на дом на улица „Картечар“. Там са били двама на 41 г. и 46 г. от село Оризово. В килер са намерени 2 плика с кафяво прахообразно вещество - хероин и 22 сгъвки от същия вид дрога с общо тегло 30 грама. В Димитровград и Харманли са задържани двама, също държали дрога. В ареста на града на Белоногата е пренощувал 37-годишен, хванат с 2 грама канабис, а в Бригадирския град – младеж на 19 г. заловен с 30 грама канабис.

От дом в Любимец на улица „Сакар“, обитаван от мъж на 30 г. и жена на 28 г. са иззети 170,2 грама златни накити, 15 670 лева и 4 тетрадки с имена и суми срещу тях. В търговски обект на улица „Зорница“ са иззети 3 тетрадки с имана и различни суми. В Хасково от адрес в жк „Орфей“, обитаван от мъж на 59 г. – 3 листа с имена и цифри срещу тях. От търговски обект в село Татарево – тетрадка с имена и суми срещу тях. В Димитровград от 2 хранителни магазина на улиците „Първа“ и „Втора“ – общо 3 тетрадки с имена и суми, чиито собственици на 68 г. и 74 г. са ги предали с протоколи. От хранителен магазин в ивайловградското село Железино с продавач 50-годишен мъж е открит лист с имена и суми срещу тях. Образуваните досъдебни производство по чл.167-169 са 3, толкова са и предупредителните протоколи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини