Д-р Марио Янакиев получи приз „Лекар на годината“, отличиха още четирима медици

    Общопрактикуващият лекар д-р Марио Янакиев от Хасково получи приз „Лекар на годината“ на официална церемония в зала „Хасково“. Отличието му бе връчено от председателя на Районната лекарска колегия в Хасково д-р Николай Колев на днешния 17 октомври – Ден на българския лекар.

    Д-р Янакиев прие наградата с благодарности. Той благодари на семейството си, на колегите си, работещи в професията. „В момента изключително трудно работим с новите родители, новите поколения, които първо си поставят диагноза в гугъл, а при нас идват за второ мнение“, коментира лекарят, чиито пациенти са не само от Хасково, но и от други градове.

    Д-р Янакиев завършва медицина във ВМИ – Пловдив през 1990 г. Започва работа в Спешна помощ като педиатър и работи 7 години. През 1991 г. участва в създаването на „Първи частен педиатричен кабинет, съвместно с д-р Паунов, д-р Кожухарова и д-р Йорданова.

    Специализира педиатрия, ехография и хомеопатия. Трудовият му стаж преминава за кратко през Детско отделение и като участъков лекар. От 2000 година е общопрактикуващ лекар с над 2000 пациенти, преобладаващите от които са деца.

    През пролетта на 2009 г. д-р Марио Янакиев поде инициатива за въвеждане на нови съвременни и адекватни ваксини за българските деца и бе създадена петиция. Благодарение на неговата активност и гражданска позиция от април 2010 г. в Имунизационния календар на България са включени по-безопасни и съвременни ваксини. Бил е два мандата общински съветник. Автор е на две книги – „От нула“ и „Кодът на детския имунитет“.

    По време на днешната церемония с грамота и плакет бяха отличени още четирима лекари в различни категории.

    В категория „Ти си нашето бъдеще“ за млади медицински надежди в България бе отличен д-р Димитър Ангелов.

    В категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ бе отличен д-р Иван Николов.

    В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“ с приз бе удостоен д-р Георги Кемалов.

    В категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ бе отличена д-р Лиляна Минкова.

    Днешната церемония започна с едноминутно мълчание в памет на доц. Д-р Любен Атанасов, който почина вчера.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини