Отец Никола от строящата се църква в Хасково : Който дарява за църква, той дарява за живот

    В късния следобед днес бе отслужен Благодарствен молебен в строящата се църква “Свети Иван Рилски” в хасковския квартал “Орфей”. Жители на Хасково присъстваха на службата. Сред тях бяха кметът Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев. 

    Пред всички присъстващи отец Никола Николов съобщи, че продължава изграждането на храма. На този етап строежът е достигнал на височина 17 метра, а върхът трябва да бъде на 23 метра. Изграждат се колони за 24 прозореца, след което ще трябва да бъде завършен купола. Целта е скоро да приключи грубият строеж. 

    “Има огромна нужда от пари. В сметката има около 9000-10000 лева. След два месеца ще има нужда да се правят плащания. За облицоване ще са нужни около 100 000 лева, които на този етап нямаме. Досега каквото е направено е основно от дарения. Имаме нужда от средства”, каза отец Никола. 

    Свещеникът каза още, че макар да има още много работа, важното е че ще бъде покрита църквата. Оттам нататък ще бъде по-спокойно. 

    “Посланието ми е да бъдем добри хора, това е най-важното. Ако ние нямаме добротата в сърцата си, нямаме нищо”. 

    Отец Никола прикани за подкрепа.  

    “Кампанията тръгна добре, събраха се доста средства, след една години някак си нещата спряха. Средствата в последните 7-8 месеца са по около 1000 - 1200 лева на месец. Който дарява за църква, той дарява за живот. Дарителите, които помагат, те са много. Искам са кажа, че Община Хасково също помага много”, допълни свещеникът. 

    Стана ясно, че вече има дарители за двата кръста на църквата, както и за камбаните. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини