Ясен Колев: Животоспасяващо е да премахнем търговския статут на държавните болници. Ще спрем доплащанията от пациенти за лечение

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

„Борбата за бъдещето на България продължава – няма да отстъпим“, казва кандидатът за народен представител от „Възраждане“.

Ясен Колев, трети в листата на „Възраждане“ за област Хасково, представи пред граждани своите основни приоритети за следващото Народно събрание. Колев, който е завършил средното си образование в Димитровград и има висше образование по „Европеистика“ от Варна, както и магистърска степен по „Местно самоуправление“ от УНСС, е силно ангажиран с подобряването на образованието, здравеопазването и младежкия спорт в България.

 „Едно от основните неща, за които ще се боря, е премахването на системата на делегираните бюджети за училищата и детските градини“, посочи Колев, който смята, че образованието е в основата на развитието на обществото. Според него всяко дете в България трябва да има достъп до качествен и здравословен обяд, което да бъде част от национална програма за модернизация на ученическите столове. „Децата ни заслужават най-доброто, а това започва с осигуряването на правилна храна и условия за учене“, добави кандидатът за народен представител.

Ясен Колев подчерта и необходимостта от коренна реформа в здравеопазването. „Животоспасяващо е да премахнем търговския статут на държавните болници и да спрем доплащанията от пациентите за прегледи и лечения“, заяви той. Според него, държавата трябва да поеме пълната отговорност за лечението и лекарствата на децата до 18-годишна възраст, включително и за тези, които се нуждаят от лечение в чужбина. „Никой родител не трябва да се притеснява дали ще може да осигури лечението на детето си“, категоричен бе Колев.

В сектора на младежките дейности и спорта, той се фокусира върху масовия спорт и развитието на младите таланти. „Ще се боря за създаването на условия за развитие на масовия спорт и модернизация на спортните училища. Децата ни имат таланти, които трябва да бъдат подкрепяни, а обмяната на опит с връстници от други страни трябва да бъде държавна политика, не контролирана от чужди фондации“, каза кандидатът от „Възраждане“.

В своето обръщение към избирателите, Колев подчерта, че политическата обранизация всеки ден се бори за България, независимо дали е в Общински съвет или на улицата сред хората. „Настават все по-трудни времена и именно за това, ние няма да отстъпим нито крачка назад!“ заяви той. Според Колев, изборът на българските граждани е ключов за бъдещето на страната, като добави: „Изборът е ваш, уважаеми сънародници. Аз моят съм го направил. Направете го и вие, за да живее България!“

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини