Тръмп е фашист, който се възхищава на диктатори, заяви бившият шеф на щаба му

Веднъж ми каза, че би искал да действа като генералите на Хитлер, твърди бившият генерал от морската пехота Джон Кели

Бившият началник на щаба на Доналд Тръмп - Джон Кели, даде много остра оценка за бившия си шеф, предаде Politico.

Бившият генерал от морската пехота, заяви пред The New York Times, че бившият президент е авторитарен, пренебрегва военнaта служба и му липсва емпатия.

Кели, който бе най-дългогодишният началник на щаба на Тръмп (юли 2017 г. до януари 2019 г.), заяви, че не подкрепя никого в президентската надпревара, защото това би било неуместно като бивш военен. Но той даде ясно да се разбере, че не подкрепя бившия президент.

„В много случаи бих се съгласил с някои от неговите политики. Но отново повтарям, че е много опасно на висок пост да бъде избран неподходящ човек“, отбеляза той.

Според него Тръмп е авторитарен и се възхищава на диктатори, което отговаря на определението за фашист:

„Ами, ако погледнем определението за фашизъм: Това е крайно дясна авторитарна, ултранационалистическа политическа идеология и движение, което се характеризира с диктаторски лидер, централизирана автокрация, милитаризъм, насилствено потискане на опозицията, вяра в естествената социална йерархия."

По думите му Тръмп никога не е приемал факта, че не е най-могъщият човек в света - като под това разбирал възможността да прави всичко, което иска, по всяко време.

Джон Кели разказва, че се е почувствал длъжен да говори по темата заради неотдавнашните изявления на Тръмп, че ще използва армията срещу вътрешнополитическите си опоненти.

В друг доклад от вторник Кели заяви пред The Atlantic, че веднъж Тръмп му казал, че би искал да действа като „генералите на Хитлер“.

Директорът на комуникациите в кампанията на Тръмп Стивън Чънг реагира пред Politico с коментар, че Кели „напълно се е изчерпал с тези опровергани истории, които е изфабрикувал, защото не е успял да служи добре на своя президент."

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини