Bentley създаде нова кола по оригинални чертежи на автокласика от 1930 г.

Bentley връща миналото към живот с изпипано до съвършенство пресъздаване на емблематичния Speed Six от 1930 г. За почитателите на ретро луксозните автомобили това не е просто разходка по алеята на спомените - това е истинско пътуване директно в историята. Разчитайки на оригинални дизайнерски чертежи и материали отпреди близо век, автомобилният производител е създал вярна репродукция на своя Speed Six, спечелил Льо Ман.

За клиентите ще бъдат произведени само 12 от тези продължаващи модели, както и един тестови модел, наречен сполучливо Car Zero. Всеки от тези ръчно изработени шедьоври ще струва на купувачите 2 милиона долара.

Car Zero, както и нейният предшественик от 1930 г., се задвижва от 6.5-литров редови шестцилиндров двигател с мощност около 205 конски сили. Макар че това може да звучи скромно в днешния свят на суперавтомобилите, през 20-те години на миналия век това е било най-високо ниво на производителност. Именно този двигател помага на Bentley да спечели състезанията в Льо Ман през 1929 и 1930 г., доказвайки не само скоростта, но и издръжливостта си на световната сцена. Speed Six беше легенда и сега се завръща, за да заеме отново своето място на пътя.

Превозните средства, които ще бъдат произведени, не са просто копия, а са създадени с помощта на същите техники и проекти, които са били използвани преди почти 100 години. Подразделението за поръчкови автомобили на Bentley - Mulliner - използва оригинални документи за проектиране и дори бележки на механиците от състезанията в Льо Ман през 1929 и 1930 г. и повишава автентичността на модела. Освен това за пресъздаването на шестцилиндровия състезателен двигател на автомобила са били необходими повече от 600 нови части, които са били прецизно настроени, за да осигурят почти същата мощност като оригинала.

Излишно е да споменаваме, че това начинание включва задълбочени проучвания, като екипът на Bentley се рови в архивите, консултира се с колекцията Bentley Heritage и дори изследва оригиналния модел 1930 г. от Льо Ман, известен като Old Number 3. Тестовете на автомобила бяха също толкова строги, включително симулация на шестчасово състезание и изпитание за максимална скорост, която достигна 145 км/ч. Всеки аспект на този автомобил е ръчно изработен до съвършенство - от двигателя до интериора от естествена кожа, в резултат на което е създаден автомобил, който почита богатата състезателна история на компанията.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини