Провериха 41 рискови места за евентуално купуване на гласове

Полицаи провериха 38 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговски адреси и рискови места са 41, а провереният криминален контингент е 80 души.

Задържани са 8 лица за кражби и са връчени 5 предупредителни протокола. По отношение на контрола на пътното движение са извършени проверки на 597 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са съставени 35 акта и 72 протокола.

Проверките са в хода на започналата тази сутрин акция против нарушаване на политическите права на гражданите, за която писахме по-рано днес.

В Харманли е задържан неправоспособен румънски водач на 27 години с „Мерцедес“. Изследване е отчело, че шофира след употреба на кокаин. 14-годишен е задържан в Димитровград след жестоко насилие над животно. Момчето удряло до смърт малко коте, след което се похвалило в социалните медии. Задържан е до 24 часа.

В управлението е доведен и друг непълнолетен на 12г., откраднал от детска градина в града множество канцеларски материали. „Компания“ в ареста им е правил и 13-годишен, откраднал от каса на магазин 160 лева.

В  Хасково за кражба на хранителни продукти на стойност около 100 лева е задържан мъж на 32 и друг на 35 години, откраднал от дом инструменти. След сигнал от жена, в управлението е задържан и 24-годишен, откраднал електроуреди от дом на стойност около 2000 лева. Момче на 18 е заподозряно в извършването на 2 кражби на велосипеди. Всички лица са направили самопризнания, а инкриминирани вещи са върнати на собствениците си с протоколи.

В Хасково 20-годишен водач е задържан за шофиране след употреба на дрога  днес по обед . Теста отчел употреба на амфетамин, коаин и метадон.

Полицаи от управлението в Димитровград са иззели 5000 безакцизни цигари и 320 литра спиртни напитки без бандерол. Това е станало след проверка на лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 33-годишен от с.Крепост. В Свиленград служителите също са конфискували 400 къса папироси без бандерол и 100 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение.

Активните действия на полицията ще продължат до късно през нощта. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Кауня
    2 -1
    19:39, 23 окт 2024
    Места на Ястреба,що не посегнат на Топчо🤣
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини