Изгоря навес със 220 бали сено на кандидат за депутат

Изображение 1 от 2

    Навес с 220 бали сено, собственост на кандидата за народен представител от АПС Себахтин Шакер Халил изгоря тази нощ в село Долно Черковище, община Стамболово. „Пламъците лумнаха около полунощ. Опитахме се да гасим, но огънят беше много силен. Всичко изгоря за минути“, разказа пред Haskovo.net собственикът Халил.

    „Убеден съм, че пожарът е умишлен. Не искам да се произнасям вместо полицията и разследващите органи, но от 29 години се занимавам с животновъдство. Такъв пожар не може да стане от нищо, освен от човешка ръка. Това е моето убеждение“, каза още Халил.

    Той е два мандата общински съветник от ДПС в Стамболово. Бил е председател и заместник-председател на Общинския съвет в Стамболово. За предстоящите избори за народни представители на 27 октомври той е трети в листата на АПС в Хасково, формацията около Джавдет Чакъров и Ахмед Доган. 

    „Нямам врагове, не съм получавал досега натиск. Няколко дни преди изборите става. Ако имам съмнение, че това не е политически акт, то е 1-2 процента. Така мисля, но нека да оставим компетентните органи да работят“, допълни той.

    Изгорялата постройка е с дървени обръчи и ламаринен покрив. До нея е имало друга селскостопанска постройка с още бали сено, но тя по чудо е оцеляла.

    Щетите по предварителни изчисления са за поне 40 000 лева. Изгорелите бали са 220 - наполовина с люцерна, наполовина със сено. Всяка една от тях тежи по 400 кг. Общата им стойност е поне 20 000 лева. Минимум толкова ще струва и възстановяването на постройката, сочат изчисленията на собственика.

    Междувременно от АПС излязоха с политическа декларация за инцидента.

    „С огромно възмущение и безпокойство се обръщам към вас по повод безпрецедентния и варварски акт на насилие, извършен от нашите политически опоненти – запалването на базата на Себахтин Халил, трети в листата на Алианс за права и свободи, в село Долно Черковище, община Стамболово.

    Този случай и други подобни случаи са не само атака срещу Алианс за права и свободи, но и срещу свободата, демокрацията и правото на всеки гражданин да изрази своето мнение и да подкрепи онези, които смята за достойни“, заяви Джевдет Чакъров във „Фейсбук“.

    „Опитват се да ни сплашат, да ни накарат да се поддадем на страха и омразата, но ние сме силни и решителни. Демокрацията не може да бъде унищожена с огън и насилие. Нека не забравяме, че нашата сила е в нашето единство и в нашето убеждение, че справедливостта и истината винаги ще надделеят. Призовавам ви да не позволявате страхът да ви контролира. Важно е сега, повече от всякога, да излезем и да покажем, че не се поддаваме на терор... Нека заедно да отстоим правото си да живеем в една по-справедлива и демократична страна“, казва още председателят на формацията около Доган.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини