Хасковлийка с първа награда от международен конкурс за авторска песен

Изображение 1 от 2

    Талантливата хасковлийка Десислава Тозева от Детска вокална група „Орфейче“ към Младежки център – Хасково спечели първа награда от международен конкурс за новосъздадена авторска песен, съобщи ръководителят Катя Демирева.

    Песента е по музика на рок-музиканта Боян Гегов - фронтмен на „Hangar 42”, а текстът е на Марин Тозев – баща на младата изпълнителка. Десислава Тозева се класира на първо място сред голяма конкуренция, а оценяването беше анонимно.

    Победителите ще участват в европейска класация.

    Организатор на събитието е фондация „Откритие“, с подкрепата на Министерството на културата на Република България, сдружението за защита на авторски права „Музикаутор“, БНР – Радио Варна, фонд „Култура“ на Община Варна. Основател е Доно Цветков.

    „17 са новите български заглавия, които успяха да се класират за финала на дванадесетото издание на Европейския фестивал за детска песен „Златни искри 2024“ във Варна. Сред авторите са някои от най-популярните български композитори като Хайгашод Агасян, Валери Костов, Пепи Писарски и Светослав Лобошки, чиито творби са познати и обичани от публиката. Наред с тях се открояват и млади автори, които правят своя дебют на сцената във Варна и които носят със себе си свежи идеи и иновативни подходи към детската музика. Сред тях са композиторът Димитър Атанасов (познат ни и от дуета Димитър и Христо), рок-музикантът Боян Гегов, DJ Nick, както и варненките Невяна Цветкова – DIVA VOCAL и Мария Стойнова“, казаха от Младежки център – Хасково.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини