Ferrari 599 GTO - първи снимки на суперспортиста

Ferrari зарадва своите фенове, като разпространи първи официални снимки на дългоочаквания си модел 599 GTO.

Става дума за шосеен модел, оборудван с 6-литров V12 двигател с мощност от 661 к.с. и 619 Нм максимален въртящ момент. Това позволява на суперавтомобила (с маса 1 495 кг) да постига ускорение от 0 до 100 км/ ч за 3.35 секунди и да развива максимална скорост от 335 км/ч. Благодарение на мощния си двигател 599 GTO може да направи една обиколка на пистата Фиорано за 1 минута и 24 секунди – това е с цяла секунда по-бързо от времето, за което Enzo прави една обиколка на същата писта.

За да осигурят стабилност на суперавтомобила и при шофирането със скорост над 320 км/ч, италианците са го снабдили с нова предна и задна брони, нов преден спойлер, по-агресивен заден спойлер, както и специфични въздухоотводи за охлаждане на спирачките.В резултат на направените промени 599 GTO генерира 144 кг прилепяща сила при скорост от над 190 км/ч.

Освен че са подобрили динамиката на спортиста, от Ferrari са го поставили и „на диета”. За целта те разчитат на по-тънък алуминий, карбоново-керамични спирачки и олекотена шестстепенна трансмисия (като предавките се сменят за само 60 милисекунди).

От италианската компания не само са намалили масата на колата, но са оборудвали добре и интериора й. Сред екстрите за вътрешното пространство се открояват карбоновите елементи на скоростния лост, системата Virtual Race Engineer (тя дава информация за динамичните показатели на автомобила), карбоновите детайли, както и воланът, облицован с кожа и алкантара.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини