Колите на бъдещето

Шофирането ще бъде тихо занимание. Също – и еко. Това стана ясно от представените прототипи на автошоуто в Ню Йорк. Представяме ви някои от моделите на бъдещето. 

Audi E-tron 

Според Audi, E-tron ще положи началота на цяло „семейство” от автомобили. E-tron ще се употребява точно както "quattro" или пък "TDI", смятат от компанията. На автошоуто в Ню Йорк производителят представи двуместен електрически прототип, който е доста по-малък и лек от серията спортни автомобили R8, но пък е значително по-бърз. Само 6 секунди са необходими на автомобила да вдигне 100 км/ч, а с едно зареждане електромобилът може да мине около 250 – 270 км. Тестовете на автомобила ще продължат до 2012 г., като засега от Audi нямат планове за производството. 

MINI BeachComber 

MINI BeachComber ще нахлуе на пазара през есента на тази година. Може да се каже, че моделът напомня на Mini Moke, който през 60-те години на миналия век се превърна в символ на шофирането в свободното време. 

Subaru Hybrid Tourer 

Най-впечатляващото нещо в този модел са вратите. Автомобилът се движи на газ и електрическа енергия и със сигурност притежава най-силните страни на колите с марка Subaru. Към иновациите спада подвижното табло, както и плоският под с цел по-добро използване на вътрешното пространство. 

BMW ActiveE 

BMW ActiveE е базиран на купето от сериите 1. От компанията смятат да превърнат автомобила в перфектен за ежедневните нужди на своите клиенти, като същевременно той ще притежава всички качества на марката и ще произвежда нулеви вредни емисии. ActiveE ще бъде пуснат в производство през 2011 г. 


GMC Granite 

Не обръщайте внимание на „кашонестия” вид. В него се крие двигател с мощност 140 коня, 6-скоростна автоматична трансмисия, навигация, Блутуут и други екстри. Автомобилът е изключително икономичен както откъм използването на гориво, така и при изпускането на вредни емисии. Колата е разработена за маневриране в градски условия.

Източник: millionaire.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини