Самолет каца в пламъци. Вестниците в неделя

„Стандарт": Разследват над 100 проекта с европари

Разследват се над 100 проекта, финансирани с пари от ЕС, съобщи министърът по еврофондовете Томислав Дончев. Според него обаче не проверките са проблем на държавата, а това, как тя реагира, когато бъдат открити нередности. Такива ревизии са нещо нормално и това е така не само в България, но и във всички европейски държави, обясни Дончев.
Според министъра полицията и съдът си вършат добре работата, но е необходим и граждански контрол върху изпълнението на европроектите. Усилията през последните месеци за нулева толерантност към корупцията доведоха до това, че при преговори с ЕС тя вече не е първият въпрос, който се поставя, добави Дончев.

„Стандарт": Социалисти искат надници от Дянков

Млади социалисти поискаха хляб и надници от финансовия министър. С плакати "Дянков, назначи ме" те протестираха срещу кабинета по време на митинг за 1 май пред "Александър Невски". Червените щели да събират молби за работа от младежи и да ги връчат на министъра.
Кукери от Войняговци пък бяха активирани да прогонят "злия дух" на вицето, а Сергей Станишев призова Дянков направо да подава оставка. Той добави, че 70 000 младежи са безработни. "Финансовият министър нито знае, нито може, нито иска, трябва да си ходи", заяви Станишев. Знам, че на Борисов не му е леко с кризата, призна обаче той. Бившият премиер каза още пред събралите се около 5000 човека, че хората живеели в страх от полицейщина, уволнения и от антикризисните мерки на кабинета. ГЕРБ пък били хунта, която само с приказки и с обяснения от миналото нямало да пребори безработицата. Икономиката се свива, бюджетът се оголва. Ще ни докарат до фалит, а хората до просяшка тояга. Ще се борим срещу намаляването на отпуските и закриването на болници, каза още Станишев.

„Труд": Дават помощи, само ако работиш 14 дни

Социални помощи вече ще се дават само на хората, които положат 14 дни месечно общественополезен труд. От вчера е в сила нов ред за получаването на парите за безработните. Досега те се даваха срещу 5 работни дни в полза на обществото, но имаше много опити за измами.
Очакванията на социалното министерство са чрез затягането на реда за получаване на социалните помощи да се ограничат злоупотребите с тях. От полагането на общественополезен труд ще бъдат освободени жените, които гледат деца до 3-годишна възраст и пенсионерите.
У нас е прието човек да си взема болнични вместо отпуск, за да си свърши някаква лична работа. Така се ощетяват обществените фондове и няма средства да се плащат болнични на хората, които действително имат нужда от лечение, заяви министър Тотю Младенов пред "Дарик" радио.

„Стандарт": Самолет каца в пламъци

Самолет кацна в пламъци на столичното летище. 149 пътници на борда на Eърбъс А 320 преживяха истински кошмар. Машината на "Wizz Air", изпълняваща полет от Тревизо до София, спука две гуми на левия колесник при приземяването си в 16,35 ч вчера. От триенето се появиха кълбета дим и огън. Четири пожарни пристигнаха веднага и угасиха пламъците. Всички пасажери бяха изведени невредими, обясниха от летището. Заради инцидента обаче пистата бе затворена за няколко часа. "Усетихме силен трус, токът угасна за малко. Стюардесите казаха да не мърдаме 10 минути", разказа Никола Митев, който беше на борда. Паниката настанала, когато пасажерите видели приближаващите пожарни и линейки. Имало е риск самолетът да се разхерметизира и да избухне, заявиха експерти.

„24 Часа": Оставиха в ареста Регистраторите

Регистраторите почти всеки ден ходели в КАТ- София, с фалшиви документи.
Състав на Софийския градски съд (СГС) определи мярка постоянно задържане под стража за петимата обвиняеми от групата на "Регистраторите".
В ареста остават Желязко Калинов, Атанас Тасев, Радослав Гоцев, Ангел Илиев и Денислав Йорданов.
На 28 април при полицейската операция "Регистраторите" в София бяха арестувани петима души, които при регистрацията на автомобили в КАТ са избягвали заплащането на екотакси.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини