Борисов: Цветанов - президент

Цветан Цветанов ще е кандидатът на ГЕРБ за президент , обяви в интервю за вестник "24 часа" лидерът на партията и министър-председател Бойко Борисов.

"Вбесих се на анализатори, които се упражняваха на мой гръб, че ще избягам от отговорност в президентските избори. Аз не бягам, останах кмет, докато си свърших работата. Сега ще остана премиер докрая.", обяснява Борисов пред вестника.

В петък премиерът съобщи, че един от вицепремиерите в кабинета - Цветан Цветанов или Симеон Дянков, ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент.

Товага Цветанов отрече да му е отправено предложение да се кандидатира за президентския пост.

"Подобно решение няма. Моля ви не ме карайте да се смея в тази тежка ситуация, в която в момента имаме да вършим толкова много работи", отговори министър Цветанов.

На въпрос: "Ако премиерът ви предложи да станете кандидат-президент ще приемете ли?", вътрешният министър отговори: "Всяко едно предложение се взима като решение от Изпълнителната комисия и като номинация от структурите".

На въпрос дали се вижда на президентския стол министър Цветанов отговори, че в момента се вижда само като вицепремиер и министър на вътрешните работи временно, защото министрите са временни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини