Домашен любимец обезобрази за втори път 8-годишно дете

Момиченце на 8 години от Враца за втори път е обезобразено от семейния питбул. Детето е закарано от майка му в спешното отделение на местната болница в неделя вечерта обляно в кръв, предаде АСН.

Гледката била страшна дори за докторите.Звярът забил зъби в дясната буза и носа на второкласничката. Хирургът Александър Николов го е шил от 12 до 01 ч. през нощта, съобщи шефът на интензивното д-р Илия Илиев, който е подавал упойката.

Анестезиологът си спомня, че миналата година малката пациентка пак била докарана в отделението с разкъсани устни от същото куче. Тогава се наложило да я шият.

След като закърпили раните миналата нощ момиченцето е прието в детска хирургия от където родителите го взели и го закарали в столична клиника.

Там ще се наложи да му се направи пластична операция, защото раните са дълбоки, а тази на бузата е дълга около 5 сантиметра.

От спешното отделение не са подали сигнал в полицията. Не е сезиран и отделът за закрила на детето, съобщи вчера шефката му Незабравка Костова. Тя обаче се нае специалистите й да направят проверка, а резултатите от нея да огласи в четвъртък. Явно и преди година контролните органи не са разбрали, че домашният любимец е опасен и че детето е в риск. Още по-необяснимо е поведението на родителите, които са допуснали кръвожадният питбул отново да разкъса дъщеря им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини