България заплашена от ракетна атака. Вестниците в неделя

"Стандарт":  Бръмбари за 10 000 българи

Бръмбари са шпионирали 10 000 българи през миналата година. Това разкри председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев на специализиран семинар в Троян.
В Щатите използваните СРС-та са четири пъти по-малко, заяви още той.
От година на година доказателствата пред съда намаляват, тъй като очевидци на престъпленията отказват да свидетелстват.
Затова в борбата срещу мафията използването на СРС-та се увеличава, коментира шефът на наказателното отделение във ВКС Гроздан Илиев.

"24 часа": Мадам Х. под общ покрив със закона

Елитната Мадам Х. въртяла четири години един от най-големите сексбизнеси в държавата под един покрив с Агенцията по вписванията.

В нощта срещу петък антимафиоти удариха два от най-оборотните бардаци в София - "Версай" и "Ивона". Начело на бандата бил 39-годишният Валери Кръстанов, живеещ в апартамент на столичния бул. "Стамболийски" 239. На партера на същия адрес преди повече от година се помещаваше Агенцията по вписванията. 27-годишната Миглена Събева с екзотичния прякор Хана пък била любовница на боса, проститутка и Мадам на момичетата. Тя работела в жилището всяка вечер от 21 до 6 сутринта.

"Труд": След месец болниците без спринцовки

Болниците ще останат на 20 юни без елементарни консумативи като марля, памук и спринцовки и без спасителни сърдечни протези, хирургични конци, стави, катетри и т.н.

Причината - лечебните заведения са натрупали дълг от 100 млн. лв. към фирмите доставчици.

"Стандарт": България заплашена от ракетна атака

България е заплашена от ракетна атака. Лично военният министър Аню Ангелов обяви вчера, че е реален рискът от удари по стратегически обекти у нас. По неофициална информация подобна е оценката и на експерти на НАТО. Според Алианса цяла Европа е застрашена от ракетни нападения от Иран и други страни в Северна Африка. За това пактът ще вземе решение на среща на върха в Лисабон за изграждане на система за противоракетна отбрана, която да покрие Стария континент.
По време на посещението на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в четвъртък София ще поиска да бъде включена в ракетния щит на съюза, стана ясно от думите на министър Ангелов.

"Труд": Съдийски деца с имоти за "бедни" в Приморско

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще проверява плеяда висши съдии и един прокурор, чиито деца и близки са се уредили с парцели край морето в Приморско "по бедност". Етичната комисия ще се занимае с Николай Урумов, Андрей Икономов и Панайот Генков (председатели на отделения във Върховния административен съд), с шефа на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и уволнения онзи ден Йордан Иванов от Бургаската апелативна прокуратура. Наказанието му още не е влязло в сила. Имената на повечето - справедливо или не, вече са забърквани в скандали.

"Стандарт": Режат 426 млн. на чиновниците

Парите за държавните чиновници се намаляват най-малко с 426 млн. лв. Това стана ясно вчера след заседание на съвета за административна реформа. На него бяха обсъдени предложения на отделните министерства за орязване на разходите. Първенец е здравното ведомство, което е предложило съкращаване на харчовете с 22%, съобщи финансовият министър Симеон Дянков. Следва Министерски съвет, регионалното и икономическото ведомство, при които намалението е с близо 20%. Предложеното средно орязване на разходите обаче е само половината от одобрените 20 на сто. Това трябва да спести на хазната 900 млн. лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини