Сахарската жега до петък, после малко дъжд. Вестниците в неделя

„Стандарт": Интересуват ме българите, а не Путин

"Нямам настроение да говоря за проекта "Бургас-Александруполис", но безспорен факт е, че нито една от трите страни не го е заложила в бюджета,нито нещо се прави по този проект. Ако отидем сега на магистрала "Тракия", то тя се строи. А ако отидем на проекта "Бургас-Александруполис", ще видите едно нищо - ливади, гори и нищо." Това каза вчера премиерът Бойко Борисов в Благоевград - ден след като обяви пред европосланиците, че се отказваме от тръбата.
На въпрос каква реакция очаква от колегата си Владимир Путин, Борисов смъмри медиите: " Мислете като българи! Вас какво ви интересува Путин? Мен ме интересува реакцията на българите, а не на Путин. Питайте бургазлии дали са доволни."


24 Часа": И "Южен поток" май се разклати

"Набуко" е приоритет за България. Пред "Южен поток" обаче има много открити въпроси. Това заяви вчера на енергийна дискусия в София зам. външният министър Марин Райков.
Част от въпросите били свързани с новите отношения Киев-Москва. Затова България иска нов преглед на проекта. По думите на Райков се подготвя и процедура за конкурентна оферта за нов блок на АЕЦ "Козлодуй". Имаме 1,5 млрд. тона въглища, но ако ги изгорим, ще плати 10 млрд. евро такса заради въглеродния диоксид, предупреди шефът на УС на БУЛАТОМ Богомил Манчев.
Премиерът Бойко Борисов отново потвърди вчера в Благоевград, че към момента страната ни няма готовност за петролопровода "Бургас-Александруполис". Чакала се международна екологична оценка.

„24 Часа": Бойко среща Берлускони като близък на летището

Премиерът Бойко Борисов ще наруши протокола по посрещане на чужди делегации и ще посрещне лично на летището Силвио Берлускони.
Министър-председателят на Италия каца в София утре, за да открие паметник на италианския национален герой Джузепе Гарибалди. Вместо да го чака в центъра на столицата, както обикновено се прави при подобни визити, Борисов ще го здрависа още на стълбичката на самолета му.
Така двамата ще имат време да обменят мисли по политически въпроси, тъй като Берлускони планира да остане само 3 ч у нас.

„24 Часа": Пращаме още 87 военни в Афганистан

България ще увеличи с 87 души 525-членния си военен контингент в Афганистан, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов в края на двудневна среща с колегите си от НАТО.
Увеличението ще стане наесен и ще включва попълнение към американско-български екип за обучение на афганистанската армия, 10 инструктора и два медицински екипа, каза Ангелов.
Той съобщи, че догодина Министерството на отбраната ще разгледа оферти за доставка на изтребители за българските военновъздушни сили, които да заменят сегашните руски МиГ-29 и МиГ-21. През 2012 г. е възможно да се обяви конкурс за доставката им, а тя може да завърши от 1 до 3 г. в зависимост от това дали самолетите са нови или употребявани.

„24 Часа": 37° до петък, после малко дъжд и пак жега

Сахарската жега ще ни мори до петък, съобщи Даниел Пеев, синоптик от TV-MET. Най-горещо бе в Сандански и в Пловдив - 36 градуса, в Плевен - 35.
От днес до сряда ще е все така горещо, с температури между 32 и 37 градуса. Успокоително е само, че слънцето няма да е толкова силно, каза специалистът. Възможни са съвсем краткотрайни валежи с гръмотевици първо в западните райони, а към средата на седмицата на изток и в планините. В четвъртък живакът ще падне с 1-2 градуса, максималните температури ще се движат между 31 и 36 градуса.
По-чувствително захлаждане ще има в петък, събота и неделя, когато ще вали по-сериозно и се очакват градушки. Температурите ще са между 27 и 32 градуса. Юни ще си отиде с типично за сезона време - 26-32 градуса, като по-често ще е облачно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини