Дете с 2,8 промила алкохол спасяват в ”Пирогов”

8-годишно момиченце е с опасност за живота с тежка алкохолна интоксикация, след като се напило с ракия вкъщи.

Малката М.Г. от село Врачеш, Ботевградско, е приета в Детската реанимация на "Пирогов” с 2,82 промила алкохол в кръвта, съобщиха оттам. Докато родителите й не били вкъщи, тя открила ракия във фризера и пила. Момиченцето е откарано в болницата в Ботевград, но заради опасност за живота е транспортирано в София. Все още не е ясно какво количество алкохол е погълнало детето.

По този случай и във връзка с нелепата смърт на дъщерята на световния шампион по борба Серафим Бързаков, шефът на Детска хирургия в "Пирогов" проф. Огнян Бранков ще даде информация по-късно днес. 10-годишната щерка на Бързаков - Мария-Магдалена, е починала от сепсис, съобщи в. "24 часа".

Детето било при баба си и дядо си в Берковица. Получило малка раничка и се лекувало у дома, но поради усложнения преди дни било прието по спешност в реанимацията на болницата в Монтана. Оттам било откарано в "Пирогов". Мария-Магдалена починала на 11 юни вечерта. Това е станало след отравяне на кръвта, причинено вероятно от инфектирана рана и контакт с животни или игра на терен, посещаван от животни.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини