Отличник закла баща си

Син уби баща си в Пловдив. По първоначални данни около 4 часа в неделя в апартамент на ул. "Димитър Талев" № 65 в кв. "Кючук Париж" 17-годишният Жулиен Петков е нанесъл множество прободни рани с нож в корема и шията на 59-годишния си баща Димитър Петков, след което го ударил с тесла по главата. Това се е случило, докато мъжът е спял. По непотвърдена информация ударите с нож са били над 30.

По данни на полицията отношенията между двамата са били изострени и те често са се карали, като последният скандал е бил вечерта преди убийството. Младежът е задържан в ареста на Първо РУП за 24 часа.

Според съседи и съученици на Жулиен, той е добро момче и отличен ученик, получавал е дори стипендия за отличен успех. Занимавал се е с футбол. Майка му живее и работи в Гърция. Съседите от 14-ия етаж на блока, където живеели младежът и баща му, отричат да е имало скандали между тях. Те разказаха, че убитият Петков има още един апартамент в район „Тракия" от който взима наем 200 евро.

Убитият Димитър Петков е бил касиер на блока, в който живеят 80 семейства. Преди две седмици той се е отказал от касиерството, тъй като заплащането било малко, съобщи Иван Христозов, който сега извършва тази дейност. И той определи Жулиен като добър и възпитан младеж . По думите му, те с баща му често са влизали в конфликт, като последният път е било за автомобил, който Жулиен е продал на свой приятел и не е взел цялата сума.

Иван Христозов каза още, че през последните 6-7 години в блока са станали 4 самоубийства. Младежи на 19-20 години са скачали от 10 -я етаж. По думите му до днес не се знае дали това са убийства или самоубийства. Съседите казват, че наричат блока "убиец". Жулиен и баща му живеят от две години на този адрес.

Съученичка на Жулиен разказа, че той е бил ядосан, че баща му определя съдбата му. Става въпрос, че Петков е искал да запише сина си във военно училище, но е чакал да навърши нужните години.

Според очевидци, освен Жулиен са задържани още двама младежи за жестокото убийство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини