Съдът оправда Маргините

Софийският градски съд /СГС/ оправда напълно братята Красимир и Николай Маринови по обвинението в подготовка на три покушения. Братята са подсъдими за подготовка на убийство на ген. Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров - Доктора.

По-рано през деня Софийският градски съд пусна под домашен арест Красимир Маринов, по известен като Големия Маргин. В момента мярката му за неотклонение е „задържане под стража". Тя му е наложена по обвинение за ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

Съгласно представената пред съда медицинска експертиза Маргина се нуждае от неотложана операция, тъй като страда от дискова херния. Такава операция обаче не може да бъде извършена в специализираните болници към арестите, както и в МВР болница.

Друга причина според съда, която налага промяна в мярката за неотклонение, е балансът между правото на живот, общественият интерес и интересът на правосъдието.

Въпреки решението си, съдебният състав не пропусна да спомене, че обоснованото предположение за авторство на престъплението не е разколебано. Маргина е в ареста по това обвинение от 21 януари. Обвиняеми са още Стефан Бонев-Сако, Тихомир Георгиев-Боксьора, както и други лица, някои от които все още се издирват.

Маргина няма да напусне ареста веднага. Прокуратурата по всяка вероятност ще обжалва това решение. Предстои следващата седмица Софийският апелативен съд да произнесе окончателното решение по случая.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини