Борисов: Няма да вдигаме данъците през 2011 г.

В отговор на декларацията на Парламентарната група на Коалиция за България Бойко Борисов заяви в Народното събрание, че пенсии и заплати няма да бъдат сваляни догодина и данъците няма да бъдат повишавани.

"Не си играйте със страховете на хората", призова министър-председателят Бойко Борисов.

"Бургас-Александруполис" чака международна екологична оценка и би било добре, преди да подписвате договори, да знаете какво би казала екологията по тази тема, коментира премиерът. Той отбеляза също, че АЕЦ "Белене" не е замразена. ДАНС и прокуратурата там извършват проверки. "Ако искахте да я строите, тя щеше да е на по-напреднал етап, особено когато в бюджета на Руската федерация е имало 3 млрд. евро за този проект и вие не сте ги взели, а сте взели кредит, по който сега плащаме лихва по 10 млн. на месец. Не си играйте със страховете на хората.", призова премиерът. Той посочи, че проектът "Белене" се привежда във вид "да се махнат всички паразити, които са изсмукали толкова много пари от него".

Преди това парламентарната група на Коалиция за България настоя правителството и парламентарното мнозинство спешно да свикат консултации между парламентарно представените партии по отношение на икономическата и социална политика. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев.

По думите му трябва да започне да се готви бюджетът за 2011 г. "Ситуацията вече излиза извън контрол, и ако не се направи нещо, ще се стигне много по-рано до финал на това управление, отколкото вие планирате", допълни той.

"Фактът, че за първи път от 1996 г. се приема актуализация на държавния бюджет по същество е признание за пълния провал на политиката на това правителство", каза Станишев.

"Нелепо е обяснението за причините в спада на приходите", допълни бившият премиер.

"Основната цел на актуализацията на бюджета е свързана с узаконяване на харченето на наследството на предишното правителство и "изяждане" на фискалния резерв", според Станишев. По думите му с това наследство държавата се финансира година и половина. Какво ще правите след това, попита Станишев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини