Подписаха пътната карта на "Южен поток"

Подписаха документа за пътната карта на "Южен поток".

Подписи под документа сложиха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на енергетиката на Руската федерация Сергей Шматко. За подписването пристигна и министър-председателят Бойко Борисов.

Подготовката за предпроектното включване и създаването на обща българо-руска компания за осъществяването на проекта „Южен поток” е основната цел на преговорите между българската и руската страна, които започнаха в петък. Целта на създаването на пътна карта е да разпише сроковете, в който ще се осъществи проектът. Българската делегация се води министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Начело на руската делегация е министърът на енергетиката Сергей Шматко. Към събитието има изключителен медиен интерес.

Церемонията бе с начало 9.30 часа във вила „Магнолия” на резиденцията. Обсъждането започна още вчера във Варна. Българската делегация се води министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, а начело на руската делегация е министърът на енергетиката Сергей Шматко.

От проведените вчера разговори стана ясно, че има шанс за намаляване на доставната цена на газа за България. По думите на енергийния министър Трайков все още цената на газа се оказва основен дискусионен проблем между двете делегации, въпреки че според него разговорите вървят добре. 835 млн. долара ще струва българският участък по „Южен поток”, стана ясно още след срещата. По думите на Трайков подготовката за предпроектното включване и създаването на обща българо-руска компания за осъществяването на проекта „Южен поток” е основната цел на преговорите, които се провеждат в момента между българската и руската страна. Целта на създаването на пътна карта е да разпише сроковете, в който ще се осъществи проектът.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини