ГЕРБ поиска от Синята коалция конкретни мерки за излизане от кризата

ГЕРБ призова Синята коалиция да предложи конкретни мерки за справяне с кризата. Пред журналисти в НС председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова опроверга твърденията на десните, че управляващите нямат ясен антикризисен план, предаде БТА.

По-рано днес съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов критикуваха правителството за липсата на ясна визия и план как страната да се справи с икономическата и финансова ситуация. Двамата коментираха, че страната затъва в кризата.

"С актуализацията на бюджета над 900 млн. лева бяха съкратени от разходите в администрацията", отбеляза Стоянова. Към момента над 350 млн. лева вече са разплатени на бизнеса, като парите бяха залегнали в бюджета, добави тя.

Стоянова допълни, че в ГЕРБ са готови да чуят конкретните предложения, но повечето от текстовете на ДСБ и СДС, предложени между първото и второто четене при актуализацията на бюджета, били неприложими. Тя уточни, че управляващите приемат предложения от целия политически спектър, както и от стопански организации.

Председателят на бюджетната комисия не приема опасенията на Мартин Димитров и Иван Костов за недостиг на средства за пенсии в края на годината. Заместник-председателят на икономическата комисия Делян Добрев цитира статия в американското издание "Уолстрийт джърнъл", в която се посочва, че българската икономика се стабилизира и се справя с финансовата криза по-добре от повечето си съседни страни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини