Полицията задържа още трима за убийството в „Овча купел"

Още трима криминално проявени са задържани по подозрение в съучастничество в убийството, извършено в столичния квартал „Овча купел", информират от пресцентъра на МВР. 

След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, столични криминалисти задържаха още трима по подозрение в съучастничество в убийството на 24-годишния Борислав Райнов, извършено на 4 юли. На софиянците Т.Г. (19 г.) - с регистрации за кражби, грабеж и средна телесна повреда, З.З. (30 г.) - криминално проявен за кражба и Т.Ф. (39 г.) - известен на полицията за хулиганство, са повдигнати обвинения по чл. 115 от НК. С прокурорско постановление на тримата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Днес Софийският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Славчо Димитров, задържан за убийството на Райнов.

24-годишният Борислав Райнов беше убит на 4 юли. Причината за смъртта на младежа е побой, който му е бил нанесен от група роми след спречкване. По думите на близките на убития, полицаи безучастно наблюдавали побоя. Дни след това, на 8 юли, над 200 души протестираха пред сградата на Народното събрание заради смъртта на 24-годишния Боби. Пред парламента родните на Боби Райнов поискаха справедливост и обвиниха представителите на държавните институции, които според тях до момента не са взели никакви мерки. Те призоваха протестът да не се превръща в акция срещу ромите.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини