Над 650 000 ученици влизат в училище днес

Започва новата учебна 2010 – 2011 година. В страната по предварителни данни на просветното министерство са записани общо 651 502 ученици, от които близо 60 хиляди първокласници. Всички те ще посрещнат тържествено началото й с церемония по издигане на националния флаг и училищно знаме.

В София по данни на Регионалния инспекторат по образование (РИО) има около 9200 записани първокласници или с около 150 повече от миналата година. Учебната година ще започне нормално във всички 320 общински, държавни и частни училища на територията на РИО София-град, в които са записани близо една пета от учениците в страната или 120 000. В днешния ден повечето от министрите от кабинета ще участват в откриването на новата учебна година.

Вицепремиерът Цветан Цветанов ще открие новата учебна година в 11 СОУ „Св. Пимен Зограф” в столичния квартал „Дианабад”.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открие новата учебна година в Първа английска гимназия в столицата. Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в 10.30 часа По-рано от 9:00 часа, министър Рашидов ще открие новата учебна година и в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука” на бул. „Сливница” № 134 в София.

Зам.-министърът на културата Митко Тодоров ще открие новата учебна година в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив от 9.30 ч. Зам.-министърът на културата д-р Тодор Чобанов ще открие новата учебна година в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в гр. Бургас от 10:00 часа.

Зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев ще открие новата учебна година в Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” в 10:00 ч.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие новата учебна година в Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Професор д-р Димитър Димов” в град Ловеч.

Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще открие учебната година в СОУ "Иван Вазов" в гр. Вършец.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие учебната 2010/2011 година в езикова гимназия „Екзарх Йосиф” във Враца.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини