Вежди: Не правете бели като мен - не ставайте министри

Сн.: Wikipedia.bg

"Не правете бели като мен - не ставайте министри," шеговито посъветва Вежди Рашидов младите си колеги от Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" днес на откриването на новата учебна година - юбилейна, 60-ата за Художествената гимназия.

"Когато влязох тук навремето, бях палав и див като вас, но и много работех. Работете и вие здраво, мечтайте да сте големи, гениални - това ще ви сплоти. Успехът е сладък, защото идва след много труд, битки, завист. Талантът ви ще ви спаси. Работете много, но и купонясвайте, бъдете артисти, каквито сте," насърчи учениците министърът на културата.

Той ги увери, че професията на художника е много важна - без художници не може в никоя област, макар някои хора да се правят, че не забелязват това.

"Имате най-силното оръжие - изкуството, творчеството, което може да формира общественото мнение, да променя света. Вие сте поколението, което с труда и поведението си трябва да върне авторитета на интелигенцията, който ние малко позагубихме, а интелигенцията движи света. Върнете славата на българската култура - във вашите ръце е бъдещето на нацията," призова бъдещите художници министър Рашидов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини