Служители на МВР организира четвъртия си протестен митинг

Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) организира четвъртия си протестен митинг. Членовете и симпатизантите от синдикалните дружества по региони и ОДМВР ще се съберат пред посолството на Румъния в 12.00 часа, с което ще подкрепят исканията на румънските си колеги, които не се различават от исканията на българските служители в МВР. На същата дата и час членове на румънския синдикат на служителите в Министерството на вътрешните работи в Румъния ще се съберат пред българското посолство в Букурещ в подкрепа на исканията на СФСМВР.

Организацията ще връчи писмо на посланика на Румъния, в което ще изразят безпокойството си за условията на труд, в които работят румънските полицаи и ще настояват за подобряване на диалога между министерството и служителите в системата.

От своя страна, членовете на румънския синдикат ще връчат писмо на посланика на България в Букурещ. В писмото си ще изразят подкрепата си за исканията на СФСМВР и ще настояват за изпълнението им от страна на МВР.

Искания са за:

-ясни гаранции за ресурсното осигуряване на служителите в МВР;

-приемане на предложенията на СФСМВР по ЗИД (Закон за изменение и допълнение) на ЗМВР (Закона за МВР) и запазване на разпоредбите в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се към служителите в МВР;

-функционален имунитет на членовете на СФСМВР (адекватен на чл. 333, ал. 3 от КТ).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини