ВМРО предлага гражданска гвардия заради ромите. Преглед на националния печат

"Сега": "Южен поток" ще носи на България по 2.4 млрд. долара годишно

България ще получава по 2.4 млрд. долара от транзита на газ по "Южен поток". Това обяви в събота руският премиер Владимир Путин в София минути след подписването на акционерно споразумение и устав на "Южен поток България" АД, в което руският "Газпром" и Българският енергиен холдинг са съдружници с по 50% участие. От името на акционерите подписи положиха президентът на "Газпром" Алексей Милер и директорката на БЕХ Мая Христова.

"С днешното споразумение за "Южен поток" България и Русия в рамките на следващите пет-шест мандата ще получават над 2 млрд. долара в бюджетите си, с този договор даваме възможност на следващите поколения", обобщи премиерът Бойко Борисов. Акционерната компания ще е със седалище в София - изборът е направен заради ниските данъци у нас. Фирмата ще се управлява от 5-членен директорски борд, в който руснаците ще имат три места, председателят ще е българин, а решенията ще се взимат с консенсус. По време на разговорите в събота премиерът Борисов предлага капиталът на "Южен поток България" АД да бъде внесен по сметка в Българската банка за развитие, която е 100% държавна банка, а и Путин се съгласява.

"Монитор": Путин ни кани да правим заедно оръжия

Владимир Путин е предложил на Бойко Борисов България и Русия да произвеждат заедно оръжия. Това стана ясно от стенограмата от разговорите между двамата премиери, която беше публикувана на сайта на правителството часове след срещата им на „Дондуков"1 в събота.

Путин заявил, че трябва да се обърне специално внимание и върху произвежданите у нас оръжия без съответните руски лицензи. „Бихме искали да ускорите работата, за да решим този проблем и за това искам да кажа, че производството на стари съветски оръжия без тяхното модернизиране е задънена улица", отбелязал Путин. Той предупредил, че българските производители все още могат да продават продукцията си някъде, но скоро това можело да секне. „Ние предлагаме да се обединим и да се договорим, защото тук можем заедно и да модернизираме оръжията, и да ги произвеждаме, и това ще стане за години напред" лансирал идеята си премиерът на Руската федерация.

"Новинар": ВМРО предлага гражданска гвардия заради ромите

Доброволчески отряди да защитават населението от ромите, предложиха от ВМРО. Според тях с пет спешни мерки може да се реши ромският въпрос у нас. Зам.-шефът на организацията Ангел Джамбазки обясни, че въпросната гражданска гвардия може да е в помощ на органите на реда и при бедствия.

"Монитор": Отопода в топли връзки с Красьо

Плевенският лобист Красимир Гоергиев-Красьо Черния поддържа топли връзки с хората на Октопода. Това научи „Монитор" от източници сред разследващите. Контактите между престъпната група и лобиста се осъществявали от двама от приближените на главата на Октопода - Алексей Петров.

Топлата връзка между плевенчанина и най-голямата престъпна банда у нас лъснала още по време на разследването за търговия с влияние срещу Георгиев. Той беше подхванат от прокуратурата заради съмнения, че е кадрувал в съдебната власт срещу пари.

"Новинар": Кисталина Георгиева би по рейтинг премиер и вицепремиер

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева изпревари по рейтинг премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Това сочат данните от последното социологическо проучване на агенция „Галъп". Кристалина Георгиева само за месец е покачила доверието към себе си с цели 7 процента. Тя е най-харесваният политик у нас с 56 на сто одобрение.

Социолозите регистрират срив в доверието към Цветанов с цели 14%, а това към премиера Бойко Борисов се е понижило с 5 на сто. Така Борисов и Цветанов се нареждат съответно на второ и трето място - съответно с 47% и 41%.

"24 часа": Т рима бият и късат ухо на репортер

21-годишният Радослав Петкашев, спортен репортер на агенция БГНЕС, бе нападнат час след полунощ в неделя на столичната ул. "Гладстон", близо до площад "Славейков", от трима младежи за да го оберат.

Покушението станало в гръб. Веднага щом го съборили на земята, започнали да го ритат с кубинки. 21-годишният студент от СУ е със скъсано ухо, охлузни рани по главата и комоцио. След преглед в "Пирогов" в неделя следобед е изписан за домашно лечение.

Вечерта Радослав бил в центъра с приятели. Пили кафе на ул. "Шишман". И трите момчета нито пияталкохол, нито се дрогират, разказа майка му Антонина Желязкова, известен експерт в областта на междуетническите отношения и директор на Центъра за междуетнически взаимоотношения. Около 1 ч след полунощ Ради тръгнал към дома си. Докато минавал през площада, трима го нападат в гръб и го събарят на земята. Не ги е предизвикал с нищо, не е имало реплики. Бандитите откраднали портфейла му с пари и документи и мобилния телефон.

"Новинар": УЕФА алармира за корупция в българския футбол

УЕФА е алармирала шефовете на Българския футболен съюз за участие на наши отбори в съмнителни мачове в последните 3 години.

Информацията дойде от шефа на европейската централа Мишел Платини, който бе на посещение в София. Французинът разкри, че е изпратил писмо с всички съмнителни двубои с наше участие, но заедно с Борислав Михайлов отказаха да дадат повече информация за незаконните схеми.

"Стандарт": Европенсия за зелен хайвер


Измамници обират баби и дядовци с обещания за европенсии. Жертва на новия трик са вече стотици наивници, предупредиха от полицията.
Поредният ужилен е 83-годишен габровец, който изгорял с 1380 лева. Той повярвал, че пенсията му ще бъде увеличена с пари от европейските програми. Мошениците обяснили, че Брюксел отпуска солидни помощи за възрастните българи. За целта обаче трябвало да изпратят такса за купуване на формулярите от Брюксел.
Друга версия на измамниците е, че пенсионерите са спечелили европейска томбола, но трябва да внесат определена сума, за да потвърдят участието си. Бандитите искали от старците и номерата на сметките им, за да преведат парите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини