Тренчев: До април държавата може да катастрофира

Политиците непрекъснато се занимават със скандали и са забравили държавата. Ако нещата в социално-икономическата сфера продължават да се развиват по този начин, най-късно до април държавата ще катастрофира. Това заяви д-р Константин Тренчев в предаването "Отпечатъци” по бТВ, по повод втората серия скандали с изтекли подслушани записи, в които бяха замесени и премиерът Бойко Борисов, и ключови депутати от ГЕРБ.

"Дневният ред на страната е друг, политиците трябва да кротнат и да спрат с тези войни. Трябва да направят правителство на спасението или нещо подобно, за да се оправят нещата”, каза лидерът на КТ „Подкрепа”.

Според него, става дума за това, че има едни звукозаписи и първо трябва да се изясни дали те са СРС-та или не са. След това, ако са СРС-та, трябва да се види дали е направено по каналния ред. И понеже в България никой не вярва на институциите, записът трябва да се изпрати за анализ в чужбина, за да се провери дали записите са автентични, предаде КРОСС.

"Час по-скоро трябва да се даде отговор на въпроса това вярно ли е, или не е вярно. Бързината тук не бива да се намесва, експертизата трябва да изясни това така ли е или не е така”, допълни Тренчев.

„Аз мисля, че и до ден днешен не съм откачен от слушалките”, пошегува се той.

Димитър Луджев, бивш вицепремиер в кабинета "Димитър Попов", бивш военен министър при Филип Димитров, Борисов и Цветанов трябва да си подадат оставката. Той обаче смята, че изнесените аудиозаписи не са СРС-та, т.е. не са записи от службите.

"В България има достатъчно подготвени хора и групировки, които биха могли да свършат това нещо”, каза Луджев.

"Нещата, които се случват, не само не ни движат напред и не са в дневния ред на света въобще, но са една своеобразна контрареформация. Зад цялата демагогска фасада, която ни звучи много познато – ред, сигурност, магистрали и т.н., се развихри една огромна кражба и манипулации. Има западане на правовата държава в момента”, допълни Димитър Луджев.

По думите му, в България няма достатъчно воля за борба с организираната престъпност, защото „в XIX век ни управляват хора, произлезли от подземието и групировките".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини