11 000 лв. глоба за мъж, пуснал онлайн видео на бившата. Преглед на националния печат

"Монитор": Терорът взе българска жертва

Българинът с австрийско гражданство Николай Иванов Иванов е загинал при атентата на летище „Домодедово" в Москва, съобщи говорителят на външно министерство Весела Чернева.

На горещата линия в Министерството на извънредните ситуации на Русия са постъпили много обаждания, свързани с Иванов, включително и от дипломати от Австрия и България. Първият, който е съобщил за липсата на Николай Иванов, е Илона Махон. Самата Махон е строителен инженер и работи в мебелната компания „Бене".

Според източници на "Монитор" Иванов е роден на 4 май 1969 г. в София. Завършил е руска гимназия в родния си град. По-късно завършва висше образование в УНСС и специализира във Виена икономика. Работил е в консултантската  компания KPMG.

"24 часа": Имейли пращат Мургина в затвора за 4 години

Бившата шефка на Националната агенция за приходите - НАП, Мария Мургина бе осъдена на 4 години ефективно затвор за престъпление по служба и оказване натиск на свои подчинени чрез имейли и разговори. Софийският градски съд постанови тя да излежи присъдата си в затворническо общежитие от отворен тип, което е първата ефективна присъда за висш чиновник, назначен от правителството на Симеон Сакскобургготски.

Мария Мургина зае поста зам.-директор на НАП през 2003 г., стана началник през 2005 г. и след като оцеля при три правителства, подаде оставка през февруари 2009 г. заради отказан допуск до класифицирана информация.

"Труд": Съд решава в четвъртък съдбата на Доган

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) решава на 27 януари, съдбата на Ахмед Доган. От втората инстанция се чака последната дума по въпроса дали с прословутия недеклариран "консултантски" хонорар от 1,5 млн. лв. по хидропроекти (част от които е "Цанков камък") лидерът на ДПС е изпаднал в конфликт на интереси. Хонорарът бе разкрит от "Труд" на 21 март 2010 г. Платен е от дъщерния на "Минстрой" Институт по минно дело.

Няма конфликт на интереси - това реши с 2 срещу 1 гласа 3-членка на ВАС на 18 октомври м. г. Прокурорката Елена Енчева оспори решението. Не го приема и ресорната парламентарна комисия. Ако втората инстанция уважи доводите им, хонорарът ще бъде конфискуван, Доган ще трябва да плати и глоба до 3000 лв.

"Сега": В ЕС се скараха заради членството на България и Румъния в Шенген

Европейският парламент и Съветът на ЕС (вътрешните министри) влязоха вчера в остър конфликт заради приемането на България и Румъния в Шенгенската зона, който може за завърши в Европейския съд в Люксембург. Комисията на ЕП по гражданските свободи, правосъдие и вътрешни работи се разлюти на заседание в Брюксел, че Съветът й отказа достъп до документите за шенгенските проверки в двете държави. Засекретяването им бе сметнато за обида към парламентаризма в ЕС и нарушение на Лисабонския договор. Заради това комисията отказа да даде становище по готовността на България и Румъния за влизане в зоната без вътрешни граници.

Докладчикът по темата Карлуш Куелю (португалски социалдемократ), който единствен получи достъп до документите, но без право да ги покаже на останалите членове, заяви възмутено: "Не съм съгласен България и Румъния да стават жертва на институционален сблъсък в ЕС".

"Монитор": Унгария: МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ШЕНГЕН ДО КРАЯ НА ЮНИ

Унгария подкрепя приемането на България и Румъния в шенгенското пространство. Ако бъдат изчистени всички технически слабости до март, София и Букурещ имат шанс да влязат в Шенген по време на унгарското председателство. Това стана ясно при представянето пред Европарламента на приоритетите на унгарското председателство от министъра на вътрешните работи Шандор Пинтер.

Пред комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП той посочи, че проблемна зона е границата с Турция при Капитан Андреево, като се надява техническите въпроси да бъдат решени до средата на март.

В същото време унгарското председателство потвърди възможността България и Румъния да се присъединят частично към Шенген само с въздушните си граници.

Междувременно стана ясно, че в Брюксел има напрежение. Европейският съвет е
отказал да предостави на Европарламента резултатите от последните проверки за готовността на България и Румъния за Шенген. Според докладчика по темата евродепутата от Португалия Карлос Коельо, той  е бил допуснат да прочете докладите, но без да може да прави копия или дори да си води бележки, а другите членове на комисията не са имали дори и тази възможност.

"Стандарт": Храним японците с пилета

Японците минават на български пилета. Родните производители ще изнасят крилца и кълки за Страната на изгряващото слънце заради новата заплаха от птичи грип в региона. Апелът за съдействие отправи земеделският министър Мичихико Кано към българския си колега Мирослав Найденов. Той е част от водената от премиера Бойко Борисов делегация в Япония. "Имах дълга среща с г-н Кано, който твърди, че птичият грип се връща в азиатския регион. Затова по спешност ще бъдат разгледани документите на Националната ветеринарномедицинска служба във връзка с намерението и интереса от японска страна за разрешение на вноса на пилешко месо", обясни след разговорите Найденов.


"Сега": Таен комитет на ЕС иска да реформира еврото

Малко известен комитет на Евросъюза е зает в момента да пренаписва правилата на ЕС, които касаят спасителните пакети и националните задължения, далеч от медийното внимание, съобщи "ЮРАктив", цитирайки европейски източници. Групата се състои от технократи, юристи от финансови министерства на страните членки, представители на централни банки, които разработват икономически реформи за еврото. Те също така обсъждат облекчаването на даването на заеми срещу по-строги фискални правила. Германия, Франция и Европейската комисия имат намерение да обвържат новите правила с по-високи данъци за бизнеса и по-конкретно при корпоративния данък, съобщи дипломат от ЕС.

"24 часа": 11 000 лв. глоба за мъж, пуснал онлайн видео на бившата

11 000 лева глоба ще отнесе разярен мъж, направил сайт с порнографски снимки и клипове на бившата си приятелка.

Санкцията е наложена от Комисията за защита на личните данни след жалби на дамата Н. С. С. и близък до нея мъж К. Р. Т.

Двамата открили, че техни снимки са публикувани на сайт. В него имало и предложен форум под заглавие "Любовниците на Н. С. С" и "К. от Л." Целта била да се събират допълнителни сведения за двамата.

При проверка комисията установила, че съдържанието на сайта се подготвя от А.А.Г., срещу когото е жалбата.

Пред комисията бившият приятел обяснил, че всичко, качено в сайта, е със знанието на Н.С.С., за което двамата имали устна уговорка. На директен въпрос дали е публикувал снимки и клипове, подронващи авторитета на момичето и настоящия й приятел, той заявил, че не може да даде еднозначен отговор.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини