Свиха флашките на Яне. Вестниците в неделя

„24 Часа": Нелегални цигари за 40 000 лв. се продават „под тезгяха" в центъра на София

Митнически служители се натъкнаха на нелегални цигари с пазарна стойност около 40 000 лв., продавани „под тезгяха" в центъра на София, съобщиха от Агенция „Митници".
10 400 кутии тютюневи изделия с разнообразни марки и без акцизен бандерол са били открити в мазе, което по първоначални данни играело ролята на склад на търговски обект.
Проверката на самия магазин и прилежащите към него складови помещения не е констатирала никакви нарушения. След това обаче митничарите се натъкнали на нелегалните цигари в мазето на същата сграда.

„Стандарт": Офлашкаха Яне

Яне Янев остана без флашки. Нагли бандюги свиха джипа му заедно с 9 чипа информация в него. В колата бил и ключът от партийната каса. В нея политикът държал важни папки за корупционни схеми. Това алармира РЗС вчера. Според съпартийци на Янев флашките съдържали поредни сензации.
Работим по всички версии - от кражба до застрахователна измама, съобщиха от полицията. И уточниха, че мощното возило било все още с немски номера. Политикът се движел с лизинговия автомобил от началото на годината. Джипът бил откраднат от паркинга пред депутатското жилище на Янев в кв. "Белите брези" в петък вечерта. Същата нощ някой се опитал да влезе и в апартамента му, алармираха още от РЗС. Яне Янев цял ден мълча.

„Стандарт": Грипът поваля София по квартали

Свинският грип превзема квартал по квартал в столицата. Тръгна през декември от "Надежда" и "Люлин", премина през Студентски град и "Дружба", сега е ред на "Подуяне" и "Слатина". Това обясни д-р Мариана Иванова, шеф на отдела по епидемиология с столичната РИОКОЗ. Причината за това постъпателно движение е, че София е разположена на територия с дължина 25 километра, обясни експертката. По думите й заболеваемостта в столицата спада. В началото на седмицата инспекцията регистрирала 800 заболели, а в сряда два пъти по-малко. Сред заразените преобладават хората на възраст между 20 и 40 години. По преценка личният лекар дава на заразените безплатен антивирусен препарат, припомни д-р Иванова. Тя допълни, че във вторник епидемиолозите ще анализират показателите за заболеваемостта и ще преценят дали да отменят грипната епидемия.

„24 Часа": Един загина, 11 ранени в катастрофа

Един човек е загинал, а 11 са пострадали при катастрофа на път Е-79 при разклона за село Дяково, съобщи агенция "Фокус". Сред ранените има и две деца.
Всички са настанени в Спешния център в град Дупница. Пътниците са били в две леки коли - „Рено" и „Мазда", които катастрофирали.
Гл. инспектор Красимир Костов от КАТ-Пътна полиция уточни, че на мястото на пътния инцидент движението се регулира от полицаи и се извършва само в едната лента.
Пръв за катастрофата сигнализира слушател на радио „Фокус", който забелязал няколко линейки.

„Труд": В гонка хванаха двама с мерцедес без номер

Двама души са задържани след опит да избягат от полицейски патрул с лек автомобил „Мерцедес", съобщиха от СДВР.
КАТ е засякъл колата без преден регистрационен номер в „Орландовци" към 15 часа днес. Униформените се опитали да спрат нарушителите.
Мерцедесът е карал с висока скорост. Водачът му не е реагирал на подадения сигнал и избягал. После колата е изоставена на ул. „Султан тепе" в столицата, където е извършен оглед, каза комисар Валери Йорданов.
„Задържани са двама души, един е успял да избяга. Единият от задържаните е 31-годишен, той не е криминално проявен. Другият е 30-годишен, който е криминално проявен - с регистрации за противозаконно отнемане на автомобил и изнудване", уточни Йорданов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини