Борисов не се притеснява, че Първанов смята да го съди

Министър-председателят Бойко Борисов каза, че няма притеснения от това, че президентът Георги Първанов възнамерява да сезира прокуратурата. Първанов заяви, че може да направи това заради обвиненията на Борисов, че той стои зад атаките срещу ГЕРБ.

Мисля, че главният прокурор не трябва да бъде плашило на държавата, каза още Борисов във връзка с намерението президентът да го сезира. "Да, той пръв започна, като пусна стенограмата на Симеон Дянков без негово знание в медиите и от там започна ежедневно да атакува правителството на всички възможни форуми, това не е ли факт?", коментира Борисов. „Докато бях в Япония пак чух, че се изказвал по всички теми на правителството, колко лошо е било. Къде го има това президентът всеки ден да критикува правителството... В същото време ЕК свали наказателната клауза върху 4 държави в Европа, една от които е България и вместо да поздрави Дянков, той продължи да говори едни и същи неща", добави премиерът.

„Президентът даде тон как ще работим следващата година", категоричен е министър-председателят. По думите му президентът е реагирал така след като е видял какво е направено от правителството за град Перник.

"Той сигурно е видял какъв университет направих и си е загубил ума... видял е магистралата, естакадата, университета...за този край, който никой тухла върху тухла не беше сложил за 20 години, аз им направих града и сигурно много му е харесал и какво да каже друго...", заяви премиерът.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини