Всички от ГЕРБ получиха по един iPad

Министрите от ГЕРБ получиха по един iPad на днешното правителствено заседание.

Освен за министрите, такива устройства са закупени за депутатите от партията. Таблетните компютри са останали при главния секретар, за да могат да бъдат инсталирани програми и да имат връзка със сървъра на МС.

"Идеята е поетапно да заменяме голямата част от документите, които на всеки Министерски съвет се ползват от хартиен, на електронен носител", каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той заяви, че ползва Ipad от доста време, предаде Фокус.

"Лично аз бях много изненадан от този подарък. До момента съм подписал протокол, без да съм си получил подаръка. Твърдят, че ще го програмират, прошнуроват, подготвят. Не пиша писма, викам хората, натискам ги, очаквам конкретни решения, очаквам конкретни ангажименти, всяка седмица оперативки, срокове, побеля ми косата от това. Не вярвам, че този компютър ще ми помогне от тази гледна точка", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Според него нещата се вършат с „контрол, ясни ангажименти и бой по каската, за да се движи нещо напред”. Моят малък син казва на тези устройства „голям телефон”, каза Плевнелиев и призна, че не е от хората, които са непрекъснато „он-лайн”. Според него устройството ще бъде в помощ за това да се актуализира какво пишат или не пишат медиите.

Икономическият министър Трайчо Трайков каза, че ще използва подаръка за документооборот.

Военният министър Аню Ангелов, от своя страна, каза, че също има такова устройство и че новото ще използва в Министерския съвет и за връзка с народните представители.

Според здравния министър д-р Стефан Константинов електронизацията на администрацията е изключително важно нещо.

"Ще спестим хартия и ще помогнем да не се изсичат гори", каза той. Константинов допълни, че досега не е работил с операционна система на Аpple, но смята, че ще се справи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини