Оправдаха Маргините

Тричленен състав на Софийския апелативен съд (САС) с председател Спас Иванчев и членове Христина Михова и Стефан Илиев потвърди присъда на Софийски градски съд (СГС) от 14 юни 2010 г. в частта, с която братята Красимир и Николай Маринови бяха признати за невиновни по обвинение за ръководене на организирана престъпна група, подготвяла три убийства. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Апелативен съд изменя частично присъдата относно лицата Бисер Илиев, Веселин Тошев и Стефан Рангелов. Потвърждава присъдата в останалата й част.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Припомняме, че на 28 октомври 2005 г. 18 служители на Специализирания отряд за борба с тероризма обискират сградата, в която се помещава офисът на братята Красимир и Николай Маринови (известни като Големия и Малкия Маргин) на бул. „Джеймс Баучер” № 87. В същата сграда се намира и застрахователното дружество „Булинс” (бившата застрахователна компания СИК), чиито съосновател е Големия Маргин. По време на обиска са проверени документацията и компютрите в офиса. Непосредствено след проверката Красимир Маринов е задържан в полицията за 24 часа. По-късно е арестуван и Малкия Маргин. На 30 октомври 2005 г. прокуратурата постановява арестът на Маргина да бъде удължен със 72 часа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини