До 15 г. затвор за похитителя от Сливен

До 15 години затвор заплашват похитителя Стефан Петров, който в продължение на 39 часа окупира сливенския клон на "Инвестбанк", като през 19 часа от тях държа 5 служителки на банката като заложнички, предаде АСН.

Охранителят Стефан, който се предаде в 7 часа тази сутрин, ще бъде обвинен в опит за грабеж и опит за убийство, съобщи днес в Стара Загора окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Припомняме, че Стефан Петров се предаде рано тази сутрин. Той е направи това след преговори, които са осъществени от втори екип от психолози на МВР, пратен през нощта в Сливен, за да смени изморения екип. През нощта екипът е установил контакт с похитетеля и той явно е свикнал от предните преговарящи да поддържа контакт с тях, и са успели да го убедят, че няма опасност за живота му. В крайна сметка това е било условието за неговото предаване. Това каза директорът на Института по психология към МВР доц. Неделчо Стойчев.

Щерьо Щерев, ръководител на охранителната фирма, където е работил нападателят на банковия клон в Сливен, заяви категорчино, че Петров е един от най-добрите служители. По думите му не е имало никакви индикации, че 28-годишният мъж е способен да извърши въоръжен грабеж.

Според Щерев, младежът е бил изключително добър, уравновесен и никога не е демонстрирал агресивно поведение.

Щерев поясни, че от фирмата се разтревожили за Стефан, когато без предупреждение той не се явил на работа вечерта на 23 март. Били изпратени служители в дома му в новозагорското село Кортен. Те намерили вратата на къщата отключена, а вътре били личните му документи, опаковка от патрони. Според Щерев, охранителят влязъл в „Инвестбанк” с 50 патрона за личното си оръжие. Щерев не знае по какъв принцип е била избрана банката, обект на грабежа. Той смята още, че в „Инвестбанк” младият охранител плащал такси за получаване на шофьорска книжка. Може би една от причините, която е отключила агресивното му поведение е, че за пореден път се е провалил на изпита за шофьорска книжка, а мечтаел да я получи от дълго време.

Щерев определи случилото се като „трагедия” и декларира, че лично той и неговите служители ще продължат да подкрепят младежа, независимо от последващото развитие на събитията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини