Мъж се барикадира в блок с газови бутилки и заплаши да се самовзриви

Пловдивчанин вдигна на крак полицията, след като се барикадира с няколко бутилки с пропан-бутан в жилището си и заплашва, че ще се самовзриви, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Все още не са ясни исканията на мъжа, който по информация на съседи се казва Стоян Стоянов и е на 55 години. Той държи и плаши с три бутилки пропан-бутан в апартамента си на седмия етаж на ул. "Скопие", съобщи Дарик радио.

Драмата започнала към 22 часа в четвъртък, когато пловдивчанинът се обадил на телефон 112 и заплашил, че ще се взриви, но след намесата на полицията се успокоил. Тази сутрин обаче отново изпаднал в криза. В момента психолози от МВР разговарят с него.

На около 20-30 метра от жилищния блок се намира на ОУ "Св. Климент Охридски" и детска градина "Мая". Децата в училището играят спокойно. Има коли на пожарната, полицията и "Бърза помощ". На място пристигна и началникът на "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров.

Преговорите с психолог продължават и в момента, но мъжът продължава да стои заключен. Според съседи причината за случващото се е отчаяние. Преди време Стоянов споделил, че си търсил работа, но никой не го наемал. Освен това дължал пари на близки и роднини - 1000 лева.

55-годишният мъж е разведен, а децата му живеят в Ирландия. Работил е като охранител, както и в завод "Рекорд", а след това се захванал със земеделие в Исперихово. Около 15.30 ч.  7-8 души от специалните части с пълна екипировка са влезли във входа, допълва репортерът на Plovdiv24.bg.

Веднага след влизането на спецчастите, полицаи отцепиха района и евакуираха живеещите във входа. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини