Евакуираха щанд на търговско изложение заради наводнение в театъра

Продавач-консулнтантът на хасковската фирма Росица Исакова с част от спасената стока

Аварийно се наложи да се евакуира търговски павилион заради дъждовен теч в сградата на смолянския театър по време на изложението “Родопи експо”.

Най-потърпевш се оказа магазинът на хасковската фирма за облекло и трикотаж ЕТ “Дарбел – Румен Беливанов” с продавач-консултант Росица Исакова, показа проверката на място.

“Нашата фирма идва години наред на това изложение, но за пръв път изпаднахме почти в бедствена ситуация. От тавана протече дъждовна вода, която до такава степен наводни склада и щанда, че се наложи с помощта на персонала на театъра и колеги да спасяваме стоката и да я изместим на сухо и безопасно място. Не помогнаха нито кофите, нито легените. Водата проби от покрива през третия етаж, новодни нашия щанд и протече чак отдолу на първия. Така се лиших и от клиенти, защото складът и пробната излезнаха още във вторник от строя, а в четвъртък вътре направо си заваля”, каза представителката на гостуващата на “Родопи експо” фирма.

Тя бе изумена от случилото се и нямаше смислено обяснение за завиряването в тази модерна и сравнително нова сграда. "Претърпях големи загуби, огромно неудобство и стрес – ще претендирам за щети и неустойки при заплащането на наема, категорична бе Росица Исакова.

Наложи сещандът да се изнесе спешно заради течове в сградата на театъра в Смолян

От обслужващите щандовете в изложението работници от театъра посочиха, че покривът тече и изисква незабавно ремонт. Водата се стича вече и покрай стените и се завирява на първия етаж, след като напои големи площи от северната част на двете по-горни фоайета, уточниха те.

Преди месец кметът Дора Янкова обеща да осигури 30 000 лева за спешен ремонт на покрива на театъра. Общината обаче отказва да плати на театъра задължението си от 60 хиляди лева наем и консумативи, натрупани от ансамбъл “Родопа”, каза директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстьо Кръстев.

в."Отзвук"

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини