Има втори заподозрян за убийството на Белнейски

Националната следствена служба разследва втори мъж като заподозрян за убийството на сестрите Белнейски.

Това изненадващо съобщи следователят по делото Веселин Мартински, който се яви днес на процеса срещу Лазар Колев в Пазарджишкия съд, предаде bTV.
Той отказа да коментира дали заподозряният е роднина на единствения обвиняем за убийството на момичетата Лазар Колев.

Мартински обаче бе категоричен, че ДНК-експертизата и доказателствата са безспорни за това, че 31-годишният Колев е единият от извършителите на убийството, съобщи Дарик радио.

На днешното заседание, което бе отложено, трябваше да бъдат разпитани двама затворници, които твърдят, че са карани да лъжесвидетелстват, че Лазар Колев е извършителят на двойното убийство. В залата обаче бе само Румен Дупарински. Оказа се, че другият затворник - Антон Стефанов, е опериран по спешност и не може да присъства. Ключовият свидетел Владимир Славов-Иширковеца също не се яви.

Съдът прецени, че тримата призовани свидетели трябва да бъдат разпитани едновременно, за да не може да се наговорят, като Иширковеца ще бъде доведен принудително. Той ще трябва да плати и глоба от 200 лева за неявяване. Така делото ще продължи на 16 май, когато ще бъде осъществена видеоконферентна връзка с експерти от Инсбрук, Австрия.
Тогава трябва да бъде разпитан отново и експертът от Националния институт по криминология и криминалистика Иван Иванов, изготвил ДНК-експертизата на Лазар Колев. На 18 май ще бъде осъществена и видеоконферентна връзка с експерти от Бирмингам.

Нокътните изрезки на двете сестри са опаковани по подходящ начин и вече могат да бъдат представени пред съда, каза пред "Фокус” адвокатът на подсъдимия Марин Марковски. Вероятно по време на съдебното заседание на 16 май тези изрезки ще бъдат представени в съда, допълни Марковски.
По време на предишното съдебно заседание на 20 април по разпореждане на Пазарджишкия окръжен съд кутията, в която се съхраняват нокътните изрезки на двете момичета, беше изпратена в института по криминалистика, за да бъде извършено опаковането им по подходящ начин и те да бъдат показани в съдебната зала без да се увредят.

В края на април Марковски, обяви, че ще представи ново доказателство, което е "много интересно" и "изненадата ще бъде подобна на случаите с неочакван край".
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини