Засилен полицейски контрол на пътя заради лятната ваканция

За да се предпазят децата и юношите от инциденти н катастрофи на пътя, от 1 юни стартира традиционната АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА: “ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!”

11 деца са били ранени през лятната ваканция, в периода от 1 май до 30 септември на миналата година, сочи статистиката на полицията в Смолян. Двама от пострадалите тийнейджъри са били водачи на автомобили, а 3 от жертвите на инциденти пешеходцаи.

За тези пет месеца на 2010г. полицията е съставила 27 акта за административни нарушения на непълнолетни водачи.

Тенденцията обаче сочи нарастване на броя на пострадалите деца и юноши. От началото на 2011 г. до момента на територията, обслужвана от ОД МВР Смолян при ПТП са пострадали 5 деца и юноши, от които 4 пътника и 1 пешеходец. Съставени са и 12 акта за административни нарупения на непълнолетни водачи.

През последните години  рязко се увеличиха ПТП с неправоспособни водачи, включително с непълнолетни юноши. Често важна съпътстваща причина е липсващият родителски контрол над децата и юношите.

  Като превантивна мярка    през периода  на акцията и през цялата ваканция ще се извършва засилен контрол от състава на  пътна, охранителна полиция, полицейските и младши-полицейските инспектори  на местата с повишена опасност за ПТП с деца и юноши.

Полицейските служители ще се намесват при рисково поведение и игри на непълнолетни по пътното платно и в близост до него, с цел предотвратяване на инциденти.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини