Любеново закри сезона с победа над Дебър

Отборът на "Марица" (Любеново) излезе победител в дербито срещу "Ботев" (Дебър), с което бе сложен край на сезона в източната "Б" Областна група. Любеновци надиграха своя противник с 2:1 в здрав мъжки двубой и заслужено отнесоха трите точки, благодарение на които се отлепиха от последното място в класирането. Тимът на "Ботев" пък пропусна възможността да финишира в тройката, оставайки четвърти.

Резултата откриха гостите от Дебър. Груба грешка направи любеновският вратар Митко Димитров, който подаде топката на противников нападател. Коженото кълбо се озова в краката на опитния Орхан Яшаров, който вкара на празната врата. Домакините реагираха като ужилени и бързо изравниха с попадение на неуморимия в този мач Ангел Димитров. Двубоят продължи със здрава битка, в резултат на която на терена не останаха крака, неусетили болка. Любеновци можеха да вкарат втори гол, но пак Ангел Димитров, останал сам срещу дебърския вратар Вартанов, стреля в страничната греда.

След почивката отборът на "Марица" натисна здраво съперника и само късметът спасяваше дебърската врата от попадение. Пак Ангел Димитров на два пъти можеше да реализира, но направи невероятни пропуски. Домакините успяха да поразят на два пъти целта, но головете бяха отменени, поради засади. Дебърци контраатакуваха опасно. Най-чистото положение пропусна Симеон Янев, който от няколко метра не успя да засече в мрежата прострелно центрираната топка.

Решителният момент в мача дойде пет минути преди неговия край, когато защитникът на "Марица" Тодор Стоянов се включи в атака, проби отдясно и с точен удар прати топката в мрежата. Гостите опитаха щурм, но не успяха да изравнят резултата.

Костадин Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини