Започва новото бригадирското лято "Красив Смолян"

Община Смолян осигурява работно облекло и инструменти за всички

Станалата вече популярна сред смолянските младежи лятна бригада „Красив Смолян”, стартира и това лято.

Община Смолян е организатор на инициативата, в която могат да се включат тийнейджъри над 15 години.

При старта на кампанията преди 5 години, дневна заплата беше 10лв., а децата разкрасяваха града и околните населени места.

В следващите години, заради кризата дневното заплащане падна и миналото лято достигна 8 лв. Въпреки това над 600 деца от общината се включиха в лятната бригада, а много от тях признаха, че така си изкарват пари за мечтаните маркови маратонки. Повечето ученици обаче не скриха, че искат да подпомогнат семейния бюджет, за да не товарят родителите си поне с разходи за учебниците наесен.

Почистване на улици, паркови пространства, междублокови площи са част от работните дейности на групите, разпределени в основните квартали на града. Децата боядисват огради, пейки и катерушки на половин работен ден.

На смени бригадите лъсват целия град, а миналото лято участваха и в археологическите проучвания на историческия обект Момчилова крепост.

 За участие в кампанията „Красив Смолян” младежите трябва да се запишат  и да представят необходимите документи. Освен декларация за съгласие на родителите е необходимо и медицинско удостоверение от личния лекар.

Срокът за заявките е до 20 юни 2011г. в стая 220 и 225 на Общинска администрация  в Смолян.

Повече информация на телефон:  0301/ 67 644 и  0301/ 67 625

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини