Летище Пловдив - трамплин към Палма де Майорка и Ню Йорк?

© dariknews.bg/ архив

Редовните полети от летище Пловдив до Милано и Лондон дават шанс на пътниците да продължават до нови дестинации, анонсира в ефира на Дарик радио директорът на аеропорта Дойчин Ангелов. Като примери той посочи Палма де Майорка и Ню Йорк. Боингът на „Райънеър" каца на летище Станстед (Лондон) в 13.30 часа, а в 17 часа има полет до Ню Йорк, уточни Ангелов. По думите му в рамките на няколко часа и на Станстед, и на Бергамо (Милано) може да се осъществи връзка с различни места по света. Възможностите са проучени и в най-скоро време потенциалните пасажери ще могат да ги намерят на сайта на летище Пловдив, каза шефът на аеропорта. Ще бъдат публикувани и съответните цени на допълнителните полети.

До края на месеца се очаква да бъде оповестена и третата редовна линия до Пловдив. Тя не е уточнена окончателно, но ръководството на летището преговаря с „Райънеър" за някоя от следните дестинации: Испания (евент. Барселона, Валенсия или Мадрид), Германия, Белгия (Брюксел) и някоя от скандинавските държави.

Засега няма планирана линия до Гърция, категоричен бе Ангелов. Водят се преговори с турски превозвач за полети до Исанбул. При добро стечение на обстоятелствата линия дотам може да стартира от началото на 2012 г.

Източник: Дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини