Цяла седмица дъждове и гръмотевични бури

От днес започва период на неустойчиво време. Ще вали и гърми, като най-интензивни ще бъдат гръмотевичните бури в централните части на страната.

За цяла Централна и Източна България е обявен оранжев код заради лошото време, а за останалата част на страната – жълт код, съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Код оранжево означава, че времето е опасно. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите,  предупреждават от НИМХ, цитирани и от БГНЕС.
 
Жълтият код също означавал потенциална опасност. 
 
Температурите днес ще бъдат от 25 до 30, в източните райони до 32 градуса.
Утре и през почивните дни ще остане неустойчиво, с повече слънце преди обяд и краткотрайни валежи в следобедните часове. Условия за силни гръмотевични бури ще има отново над Източна България. Възможни са и локални градушки. Температурите ще бъдат около обичайните за месеца, от 24 до 29 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето и през първите дни на следващата седмица.
 
В планините през следващите дни ще бъде неустойчиво, с гръмотевични бури, краткотрайни превалявания, придружени с усилване на вятъра, не са изключени и градушки.
Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 15-16 градуса до края на седмицата.

По морския бряг също ще се установи неустойчиво време. Ще бъде топло, с температури достигащи 27-29 градуса, но краткотрайните превалявания и гръмотевични бури ще бъдат всекидневни.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини