Кобилка разпалила масовия побой в циганската махала на Смолян

Масовото меле в ромската махала в Смолян било заради пощръкляла кобилка.

Пиянската свада, прераснала в групов побой, била заради изпуснато в чужда нива животно.

От около 20 часа на 8 юни, пред една от ромските къщурки на ул. „Младост” мощна компания разпивала на нощен хлад и всичко било нормално до полунощ, когато мъжете зърнали комшията, собственик на животното. Почерпените вече мъже пуснали пиперливи забележки към нескопосания стопанин на животното, а той не им останал длъжен.

Горещата циганска кръв, подгрята със солидно количество напитки, кипнала и компанията скочила на бой. Докато се вихрела словесната битка обаче, пред вратите наизлезли многолюдните ромски фамилии в пълен състав, от хлапета до баби.

 Да погледат сеир се струпали и съседите. Ситуацията излезнала от контрол за броени минути, а в мелето се хвърлили и жените с хлапетата. Двете групи от около 70 души налетели на бой, кой с каквото намери. Брадви, мотики и покъщнина се размятали до три часа сутринта, когато полицейският отряд успял да ги усмири.

Освен 22-ма полицаи и две обучени полицейски хрътки, в „преговорите” се наложило да се включи и лично шефът на дирекцията на полицията в Смолян, комисар Кирил Хаджихристев.

В ареста за 24 часа са откарани 7 от най-яросните побойници, а полицейското присъствие в махалата е засилено, за да не пламне нова свада.

След мелето в болница са откарани 10 души с леки травми, половината от тях се наложило да получат и по-сериозни медицински грижи.На двама души им шили главите заради удари от брадви, а паркиран на- близо автомобил е с изкривени ламарини от хвърлена кухненска маса. Всички пострадали роми са освободени, за да се лекуват по домовете си.

По случая с масовото меле, което е прецедент през последните 8-9 години, е образувано досъдебно производство.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини