Кметът Грудев поздрави млади спортисти - победители

С пожелание за много здраве, постоянство, спортен хъс и много следващи победи кметът прие малките спортисти от баскетболен клуб "Асеновец 2006", учениците участвали в ученическите игри по баскетбол и отборът по СК "Борба-Асеновец".
През май тази година момичетата от "Асеновец 2006" възрастова група до 12 години станаха шампиони на държавното първенство в Монтана. Специални поздрави от кмета получиха и треньорът Деан Гочев и председателят на клуба Пламен Стоянов.
Пак през май, но в Сливен сборният отбор по баскетбол от VІ и VІІ клас на ОУ "Ангел Кънчев" зае четвърто място на ученическите игри по баскетбол за момичета. Според д-р Грудев "вина" за успеха имат и преподавателката и треньор на отбора Мими Пиронкова и директорът на учебното заведение Йордан Варадинов.
С един златен, два сребърни и един бронзов медал приключи държавният шампионат по борба свободен стил за момчетата от СК "Борба-Асеновец". Състезанието се проведе през май в Асеновград. Поздрави за успеха получиха и председателят на клуба Васил Калдиев и личният треньор на момчетата Васил Паришев.
Община Асеновград ще продължава да помага на спорта и най-вече при подрастващите, защото няма по-хубаво нещо за един град да има своя школа, каза д-р Грудев. Той припомни на децата успехите на съгражданите им постигнати в различните спортове през всичките години и им пожела да продължат традициите, като останат да се състезават за родния си град. Защото, по думите му, Асеновград има добри треньори, обучили не един шампион на България, а общината ще прави всичко възможно да осигурява добра материалната база и добри условия за тренировки.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини